Google a lansat a doua generație a boxei inteligente Nest Hub; Acum poate analiza ș calitatea somnului

0
722
Nest Hub
Google a lansat a doua generație a boxei inteligente Nest Hub; Acum poate analiza ș calitatea somnului

Google a anunțat recent a două generație a boxei inteligente Nest Hub. Ca design nu pare să fie foarte diferită de generația întâi, dar este disponibilă în noi culori și prezintă câteva opțiuni interesante. Există îmbunătățiri la nivel hardware și aduce o funcție pentru analizarea somnului. Avem detalii în rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul dispozitiv Nest Hub are difuzoare îmbunătățite, livrând un bass cu 50% mai puternic față de generația anterioară. Prezintă acum senzori de mișcare care pot fi folosiți pentru a controla muzica prin intermediul gesturilor. Această funcție era deja disponibilă pe Nest Mini și Nest audio, dar noul Nest Hub poate realiza și task-uri Google Assistant mai complexe. La interior prezintă un cipset bazat pe AI care comunică în permanență cu serverele Google.

Funcția sa principală ar fi cea de monitorizare a somnului. Opțiunea numită “Motion Sense“, dezvoltată pe baza unui radar Soli, eficient din punct de vedere energetic, stă la baza acestei funcții. Astfel, noul Nest Hub poate monitoriza mișcările corporale din timpul somnului în timp ce acesta se află pe noptieră. Acesta analizează somnul înregistrând schimbările de sunet, lumină sau temperatură folosind senzorii integrați. Iată și câteva puncte cheie ale noului dispozitiv:

  • Display de 7 inch cu rezoluție 600p, identic cu generația anterioară;
  • Difuzor care promite 50% mai mult bass față de Nest Hub Gen 1;
  • Integrează un senzor radar Soli capabil să recunoască gesturi și să analizeze somnul;

Aflăm că datele colectate în timpul somnului vor fi trimise către Google Fit. Astfel, vor fi sincronizate facil cu smartphone-ul, iar aplicația va conține un istoric complet al calității somnului. Momentan este disponibil în SUA, iar prețul este destul de bun, doar 100 de dolari. Rămâne totuși de văzut cât va costa pe plan local.