Gmail e gata să primească un nou design pe web, plus widgeturi

0
753

Recent am văzut că Google Maps şi Google Photos au primit actualizări, în avanpremiera evenimentului Google I/O care ne aşteaptă luna viitoare. Aflăm că şi Gmail e pe cale să primească un look complet nou, nu doar pe mobil, ci şi pe desktop şi avem mai jos capturi de ecran via The Verge.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Avem şi câteva capturi de la Android Authority, care ne prezintă o interfaţă ceva mai rotunjită. „Noua experienţă Gmail” va începe să fie implementată în următoarele săptămâni şi va avea parte de previewuri printre dezvoltatori si testeri. Pe lângă noul design avem şi funcţii ca Smart Reply, snooze şi pluginuri în stil widget. Layoutul de bază e la fel, cu o coloană cu opţiuni în stânga şi mailurile în sine în dreapta.

Avem şi labeluri custom în stânga, printre care şi unele noi „Snoozed” şi „Indef”, legate de funcţia de snooze care a debutat odată cu Inbox. Utilizatorii pot alege între 3 modalităţi de vizualizare, printre care şi „Display Density”. Noua vizualizare Default include ataşamente de imagine inline, iar Drive e folosit pentru a face browsing rapid de ataşamente. Dacă duceţi cursorul peste un email în vizualizarea Inbox veţi avea o serie de Quick Actions pentru a arhiva, şterge, marca drept citite şi snooze.

Avem şi pluginuri, care amintesc de Gmail Add-Ons lansate anul trecut şi gândite pentru dezvoltatorii care vor să creeze aplicaţii. Odată cu noul Gmail Google va lansa şi noi aplicaţii Calendar şi Keep. A se remarca rotunjimile shortcuturilor, la nivel de buton Compose şi sincer mă mir că bara de căutare nu e şi ea rotunjită.