O stradă din Suedia a fost modificată astfel încât să permită încărcarea automobilelor electrice în mers

0
1291
Suedia

Țări precum Suedia au planuri mari în ceea ce privește renunțarea la combustibili fosili și la reducerea poluării, iar cel mai simplu mod prin care pot face acest lucru este promovarea automobilelor electice. Pentru a impulsiona publicul să achiziționeze un asemenea vehicul, Suedia a venit cu o idee deosebită.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Așa cum ați aflat încă din titlu, o stradă din Suedia a fost modificată astfel încât să permită încărcarea automobilelor electrice în mers. Distanța acoperită de acest sistem este de numai 2 kilometri din păcate, dar pe viitor distanța ar putea fi extinsă dacă soluția se dovedește a fi eficientă.

Pentru a se putea bucura de această încărcare specială, posesorii de automobile electrice trebuie să aducă o modificare vehiculului din garaj, modificare ce constă în integrarea unui braț mobil sub mașină. Acest braț va fi ulterior coborât automat pe șina ce permite încărcarea bateriilor.

Detașarea va fi realizată automat la depășirea sistemului de încărcare și întreg procesul este numit încărcare dinamică. Suedia are în plan ca această soluție să fie instalată pe 20.000 km compuși în mare parte din autostrăzi. Suntem informați că un kilometru de stradă echipată cu acest sistem de încărcare ajunge la un cost de 1 milion de euro și că ar fi de 50 ori mai ieftin decât construirea unei linii de tramvai.