GM pregătește lansarea unui SUV Hummer electric pe 3 aprilie; Va avea până la 640 km autonomie

0
483
Hummer

După ce anul trecut a dezvăluit o variantă pickup electrică de Hummer anul trecut, iată că acum GM se pregătește pentru un nou anunț. Descoperim prin intermediul unui teaser faptul că pe data de 3 aprilie vom vedea un alt Hummer electric, de această dată unul în format SUV.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Nu avem încă detalii despre data la care acest SUV urmează a intra în producție, dar probabil asta nu se va întâmpla prea curând. Abia de la sfârșitul acestui an va începe asamblarea modelului Hummer electric pick-up. Astfel că varianta SUV ar urma același curs. În cazul pickup-ului se vor produse inițial versiunile de top, iar mai apoi și celelalte nivele de echipare.

Ce mai trebuie să știți este că brandul Hummer a fost pus în standby de către General Motors în 2010, după recesiunea globală care a cauzat o creștere masivă de preț pentru combustibili. Acum avem parte de o renaștere a brandului. GM investește miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei duzini de noi vehicule electrice în următorii ani.

Pe lângă electrificare, GM a optat și pentru un logo redesenat. Acesta scoate în evidență trecerea la motoare electrice pentru automobilele sale. Despre noul Hummer SUV electric mai știm că va fi primul vehicul dezvoltat pe noua platformă de baterii GM Ultium. De asemenea, aflați că noile modele Hummer sunt produse de GM sub branding GMC.

Aceasta din urmă oferă putere cuprinsă între 50 și 200 kWh, livrând autonomie de până la 640 km. Camioanele vor avea baterii de 800V și capabilități de încărcare rapidă la 350 kW. Din teaser-ul pe care îl vedem mai sus, pare că acest SUV Hummer electric își va păstra design-ul iconic, dar parcă optând pentru elemente mai rotunjite ale caroseriei.