Microsoft a achiziționat Bethesda; Gigantul confirmă că unele titluri vor deveni exclusive pentru Xbox

0
1235
Bethesda
Microsoft a achiziționat Bethesda; Gigantul confirmă că unele titluri vor deveni exclusive pentru Xbox

Microsoft a anunțat oficial achiziția tuturor studiourilor din portofoliul ZeniMax Media. Printre acestea se află Bethesda Softworks, un publisher important din lumea gamingului. Astfel, compania lui Bill Gates deține în portofoliu 8 noi studiouri pentru jocuri. Aflăm astăzi că titlurile vor fi disponibile odată cu achiziționarea Xbox Game Pass, iar multe dintre acestea vor deveni exclusivități pentru consolele Xbox Series S/X.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Șeful Xbox a reiterat astăzi că Bethesda va continua să funcționeze independent, beneficiind în același timp de resursele vaste ale Microsoft. „Așteptăm cu nerăbdare să ajutăm echipele creative să ajungă la mai mulți jucători din întreaga lume, contribuind la transformarea viitoarelor titluri în cele mai mari și mai populare jocuri din istorie”, a spus executivul, adăugând că Xbox și Bethesda vor dezvălui mai multe despre planurile lor în viitor.

Acesta a declarat că PC-ul, consolele XBox și Game Pass vor oferi cea mai bună experiență când vine vorba de jocuri Bethesda. A clarificat și situația titlurilor Deathloop și Ghostwire Tokyo care vor ajunge prima dată pe PlayStation, așa cum este stabilit. Totuși, se pare că multe dintre titlurile oferite de către ZeniMax Media vor deveni exclusive pentru Xbox. De remarcat și ceilalți publisheri sosiți „la pachet” cu Bethesda:

  • id Software – Creatorul DOOM
  • MachineGames – Creatorul francizei Wolfenstein
  • Arkane Studios – Dishonored și Dishonored 2

Publicația VentureBeat spune că conferința anuală Bethesda din vară se va organiza normal. Totuși, s-ar putea ca Microsoft să doreasca să participe pentru a capta atenția publicului. Se pare că jocurile Bethesda vor începe să ajungă pe Xbox Game Pass chiar în această săptămână. Nu există încă prea multe detalii despre titluri, însă se zvonește că vom vedea jocuri precum Fallout 3, Fallout 4, poate chiar și seria Dishonored și sperăm și la Skyrim.