Germania va permite vehiculelor autonome să circule pe drumurile publice începând din 2022

0
471
Germania
Germania va permite vehiculelor autonome să circule pe drumurile publice începând din 2022

Vehiculele autonome sunt testate momentan doar în SUA și China, de către un număr limitat de șoferi. Totuși, mai mulți producători de autovehiculele electrice au posibilitatea de a activa serviciul de conducere autonomă printr-o actualizare software. Până acum însă, legislația nu permite ca mașinile să circule în acest mod pe drumurile publice din Europa. Aflăm astăzi că parlamentarii din Germania și-au dat acordul pentru intrarea în vigoare a unui proiect de lege care va permite vehiculelor autonome accesul pe șosele. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Proiectul de lege a fost votat de către parlamentarii germani din camera inferioară la finalul săptămânii trecute. Astfel, încă nu a fost aprobat de către Parlament. Conform proiectului, anumite vehicule electrice și autonome se vor putea deplasa pe rute prestabilite. De asemenea, ar fi primul cadru legal din lume care permite conducerea autonomă regulată pe drumurile publice a automobilelor și a microbuzelor.

Aflăm că proiectul legislativ va permite autonomia de nivel 4, astfel că vehiculele se pot deplasa singure doar în anumite condiții. Mașinile vor avea acces pe trasee prestabilite, iar legislația impune prezența unui șofer care să intervină în cazul unei probleme. Acesta va superviza vehiculul fie din interiorul acestuia, fie de la distanță.

Proiectul de lege ar urma să intre în vigoare anul viitor, după ce inițiativa va fi aprobată și de către camera superioară. În mod clar, această veste este foarte bună pentru producătorii auto. De asemenea, ar marca și o premieră pentru Europa. Germania ar fi prima țară care permite legal deplasarea vehiculelor autonome pe drumurile publice. Momentan în China și SUA este permisă circularea vehiculelor autonome doar în anumite orașe. Totodată, după cum spuneam mai sus, Tesla permite utilizarea serviciului de conducere autonomă doar unui număr limitat de șoferi profesioniști.