Tesla crește prețul pentru pachetul de conducere autonomă, funcția fiind acum în faza de testare

0
1205
Tesla crește prețul pentru pachetul de conducere autonomă, funcția fiind acum în faza de testare

După cum scriam acum câteva zile, Tesla a început faza de testare a vehiculelor complet autonome cu un număr limitat de șoferi(detalii aici).  Elon Musk a anunțat de mult faptul că va crește prețul odată ce serviciul trece în stadiul beta.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Site-ul The Verge a raportat astăzi că Tesla a ridicat costul pachetului la 10,000 de dolari în SUA, atât pentru mașinile noi, cât și pentru upgrade-uri. Prețul este cu 2,000 de dolari mai mare decât în faza anterioară, iar Tesla a anunțat că prețul „probabil va mai crește„, pe măsură ce lansează noi caracteristici.

În ciuda numelui, funcția de conducere autonomă nu este încă capabilă să conducă mașina fără intervenții. În schimb, aceasta oferă mai multe caracteristici semi-autonome, precum schimbarea benzii de mers, parcarea automată sau oprirea la semafoare. Obiectivul Tesla este însă să ofere o funcție care să permită folosirea automobilului drept robotaxi.

Musk a declarat de mult că funcția de conducerea autonomă va crește în valoare pe măsură ce se vor implementa noi caracteristici. De asemenea, această metodă reflectă strategia de lungă durată a companiei de a genera profit prin noi upgrade-uri contra-cost. Toate mașinile electrice Tesla pot primi îmbunătățiri pe bază de software.

Acest upgrade costă acum 10,000 de dolari indiferent de modelul ales. Pentru șoferii ce conduc Model 3 sau Y, s-ar putea dovedi destul de scump. În acest caz, pilotul automat standard se poate dovedi suficient de bun. Pe lângă asta, serviciul este în faza de testare, doar un număr mic de șoferi profesioniști îl pot folosi acum. Este bine de știut totuși că Tesla va continua să crească prețurile, pe măsură ce se vor adăuga noi capabilități.