Tesla va începe faza de testare a vehiculelor complet autonome săptămâna viitoare, cu un număr limitat de șoferi

0
842
Tesla va începe faza de testare a vehiculelor complet autonome săptămâna viitoare, cu un număr limitat de șoferi

După multe întârzieri, pachetul de conducere autonomă al Tesla va vedea în curând lumina zilei. CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat luni că va lansa funcția Full Self Driving (FSD) de nouă generație pentru „un număr mic de oameni, ce include experți și conducători atenți”.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Funcția în stadiul Beta va deveni disponibilă marți, 20 octombrie, a spus Musk. Săptămâna trecută, Musk a comentat pe Twiiter funcția auto-pilot Waymo by Google, numind programul lor “o soluție extrem de specializată“.

“Abordarea Tesla este o soluție generală. Cea mai recentă versiune este capabilă să conducă fără vreo intervenție din partea șoferului”

 

a scris el, adăugând că programul în stadiu beta limitat va fi disponibil “în câteva săptămâni“. Luna trecută, Musk a elaborat modificările pe care le va aduce FSD, numindu-le “profunde”.

 

Îmbunătățirea FSD va veni ca un salt cuantic, pentru că este o rescriere arhitecturală totală, nu o ajustare incrementală

 

Musk a vorbit mult despre FSD în ultimii doi ani. El spune că proiectul reprezintă o investiție în viitor care va deveni mult mai valoroasă. Asta pe măsură ce ce mașinile complet autonome vor primi aprobarea de reglementare. Cu toate acestea, Musk a fost prea optimist cu privire la momentul în care se va întâmpla acest lucru. La un moment dat, a spus că Tesla cu conducere complet automată va fi aprobată până la sfârșitul anului 2019, ceea ce evident, nu s-a întâmplat.

Detaliile despre versiunea “beta” care va deveni disponibilă pentru un număr limitat de șoferi, sunt însă precare. Musk confirmă conducerea fără nicio intervenție (în august a spus „aproape zero intervenții”), ceea ce înseamnă că șoferii ar trebui să-și poată lăsa Tesla să conducă singură. Desigur, în timp ce o monitorizează, ținând doar mâinile pe volan.

Ce include pachetul FSD pentru moment?

Tesla include pachetul FSD, la achiziționarea unei mașini Tesla, pentru suna de 8000 de dolari. Prețul a crescut de-a lungul anilor, însă pachetul în stadiul complet nu este disponibil imediat.

În schimb, FSD (așa cum este disponibil pentru publicul larg acum) are caracteristici de conducere semi-autonome. Printre ele se numără conducerea automată pe autostradă, schimbarea benzii și parcarea.

O înștiințare de pe site-ul Tesla îi avertizează pe șoferi că “funcțiile activate în prezent necesită supravegherea activă a șoferului și nu fac vehiculul autonom“. Cu toate acestea, ne înștințează că “pe măsură ce aceste funcții evoluează, mașina dumneavoastră va fi modernizată continuu prin actualizări de software over-the-air“.