După Nokia, Samsung şi GoPro acum şi Garmin intră în zona camerelor cu captură la 360 de grade. Produsul lor e destinat totuşi consumatorului de rând şi nu este vreun super gadget profi ca Nokia OZO spre exemplu. Numele său este VIRB 360, iar gadgetul costă 799 dolari.

Publicitate

Precomenzile au început chiar de azi şi din moment ce vine de la Garmin, e clar faptul că produsul integrează şi un GPS performant. Filmările se vor face la rezoluţie 5.7K şi la 30 FPS. Are şi capacitatea de live streaming, cu suport pentru YouTube şi Facebook. Camera suportă chiar şi stitching automat pentru clipurile capturate, dar asta doar pentru filmările 4K la 30 FPS.

Acest gadget poate fi considerat un veritabil “action camera”, un model rugged care poate face faţa unor medii vitrege de junglă, canion şi apă. E protejat contra scăpărilor, şocurilor şi loviturilor, dar este şi rezistent la apă. Garmin oferă stabilizare sferică 4K pe această cameră, ceea ce implică o stabilizare excelentă chiar şi atunci când vă loviţi de un obstacol.

Pe partea acustică, beneficiem de 4 microfoane, pentru captură audio din orice direcţie. Va fi nevoie de până la 128 GB stocare externă microSD pentru a înregistra capturile, iar Garmin a lansat şi o aplicaţie companion pentru iOS şi Android. VIRB 360 va fi livrat cumpărătorilor în 2-3 săptămâni. Cântăreşte doar 158 grame.