Samsung a participat la rândul său la showul de gaming Gamescom 2018, acolo unde şi-a adus cele mai noi monitoare de gaming. Printre acestea se numără şi modelul Samsung CJG5, care vine în variante de 27 inch (C27JG5) şi 32 inch (C32JG5). Acestea sunt modele cu rezoluţie WQHD şi cu design curbat.

Publicitate

Noile monitoare oferă o rată de refresh de 144 Hz şi un raport de contrast ridicat. Samsung CJG5 este optimizat pentru jocuri şi oferă o experienţă imersiva la un preţ rezonabil. Produsele sunt o alternativă mai accesibilă la un Samsung CHG90, cel cu HDR şi cu dotări top of the line de exemplu. Seria CJG5 aduce şi aspect 16:9, rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli şi panou VA.

Pe partea de conectivitate avem două porturi HDMI, dintre care unul este un HDMI 2.0, dar şi un DisplayPort 1.2 şi jack audio. Samsung CJG5 vine cu negru profund, alb strălucitor şi culori vii. Panoul sau curbat VA oferă un design cu muchii extra subţiri pe 3 laturi şi contrast de 3000:1. Curbura 1800R scade oboseala ochilor, reducând modificarea distanţei focale.

Utilizatorii vor putea controla şi verifică setările importante ale acestui display pe parcursul jocului, folosind meniul dedicat OSD cu interfaţă în stilul unui meniu de joc. Reţineţi că nu e vorba despre un monitor 4K şi HDR aici, ci unul 2K mai degrabă, dar curbura este punctul de atracţie.

Nu avem încă preţ, dar estimez o sumă mai aproape de 900 de lei decât 1500 de lei.