Rusia a pierdut o rachetă nucleară pe mare şi asta ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi

0
810

Atunci când nu încălca spaţiul aerian al altor ţări, ruşii par să piardă rachete nucleare. Armata rusă se află în căutarea unei rachete cu propulsie nucleară pe care a pierdut-o în largul mării, conform unor surse din spionajul american.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cei de la CNBC au aflat că Rusia a testat 4 astfel de rachete, cunoscute ca Burrevestnik între noiembrie 2017 şi februarie 2018. Vladimir Putin s-ar fi lăudat că această armă poate ataca orice ţintă la orice distanţă şi asta încă din faza de prototip (Florida a fost luată ca exemplu). Sursele infiltrate afirmă că toate cele 4 teste au eşuat, iar cea mai bună tentativă de lansare a implicat 2 minute de zbor spre ţintă, acoperind doar 22 de kilometri.

Miezul nuclear nu a reuşit să se activeze în timpul zborului, se pare. Echipajele ruşilor se chinuie să recupereze acum una dintre rachetele pierdute la teste, care a fost lansată în noiembrie şi a ajuns în Marea Barents, care se află la nord de Norvegia. Încă nu e clar dacă sunt riscuri ecologice sau chiar pentru viaţa umană provocate de miezul nuclear al rachetei. Aparent şi americanii caută racheta respectivă, pentru a o analiza.

Oamenii de ştiinţă americani avertizează cu privire la scăpările de material radioactiv, ce par inevitabile când racheta se va lovi de un obstacol sau de fundul mariii. Dar ruşilor nu prea le pasă de planetă, se pare…