FujiFilm Instax Square SQ20 este o cameră hibrid, care combină captura cu imprimarea foto

0
1209

În aceste zile abundă anunţurile de camere foto şi video, pentru că este în plină desfăşurare showul tech Photokina 2018. Cu ocazia sa descoperim şi noua cameră Fujifilm Instax Square SQ20, un hibrid care combină o cameră foto/video cu o imprimantă Polaroid.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Această cameră instant print face o fotografie şi apoi o imprimă pe loc. Până acum astfel de gadgeturi aveau problema că un cadru ratat era şi imprimat în acest mod. SQ20 rezolvă necazul prin crearea unui sistem hibrid, prin care capturile foto sunt de fapt instantanee dintr-o filmare. Se numeşte Motion Mode şi permite capturarea unui clip video, dup care utilizatorii pot da scroll printre cadrele fixe pentru a alege cea mai bună captură.

Asta va permite realizarea de capturi mai dinamice, iar utilizatorii vor putea alege cel mai bun cadru, evitând astfel risipa de material de imprimare. Avem şi o funcţie de zoom, una de Time Shift Collage, care face 4 fotografii şi apoi un colaj. Există chiar şi o mică oglindă pentru selfie, integrată lateral. SQ20 nu are preţ încă, dar având în vedere că SQ10 costă 280 de dolari, mă aştept la o sumă similară aici.

Produsul ar trebui să debuteze pe 20 octombrie în magazine. La bord găsim un senzor mai mic faţă de predecesor de la 1/4 inch pe SQ10 la 1/5 inch pe SQ20. Există şi un obiectiv cu deschidere F/2.4, iar câmpul de vizualizare ajunge la 33.4 mm. Zoomul digital este de până la 4X şi trebuie să cumpăraţi şi pachete Instant Film, care costă 15 dolari 10 seturi.