Fujifilm GFX100 este un nou aparat foto mirrorless cu senzor de 102 megapixeli

0
837

Credeam că bătălia megapixelilor s-a terminat de ceva vreme, dar iată că ne-am înşelat. Fujifilm o readuce în actualitate, prin lansarea unui aparat foto mirrorless de 102 megapixeli. E vorba despre Fujifilm GFX100, detaliat mai jos.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Este un model mirrorless medium format, promovat ca un dispozitiv care va schimba întregul segment. E practic un flagship care vine cu senzor BSI CMOS cu o lungime diagonală de 55 mm. Este aceeaşi mărime de format ca la GFX 50S şi GFX 50R. În general senzorii full frame măsoară între 35 mm şi 43 m pe diagonală, aşa că 55 mm sună foarte impresionant.

Camera vine cu un nivel ISO nativ de 100 şi un nivel maxim de 128000, care poate fi extins până la 102.400. GFX100 este prima cameră digitală cu un senzor mai mare de full frame şi care oferă stabilizare din body, plus PDAF cu autofocalizare hibrid on board, cu acoperire de aproape 100%. Stabilizarea din body este una pe 5 axe şi oferă până la 5.5 stop-uri de stabilizare.

Întregul mecanism de shutter este suspendat cu 4 arcuri în cadrul camerei pentru a reduce vibraţiile. Ni se promite o performanţă aproape perfectă la auto focalizare, cu o viteză şi acurateţe greu de egalat pentru cei care au nevoie de tracking al subiectului, detectare a ochilor şi feţei şi captură la contrast scăzut.

Şi corpul acestui aparat este foarte rezistent, cu 95 de puncte de sigilare contra vremii. Rezistă la apă şi praf, iar corpul include aliaj de magneziu, care e uşor şi rezistent. Avem şi grip vertical integrat, pentru prima oară în gama GFX. În spate avem un ecran de 3.2 inch LCD rabatabil. Filmarea se face la 4K 30 FPS şi avem şi două sloturi SDXC, port USB Type-C, jack audio şi de microfon, dar şi suport 16 bit RAW.

Fujifilm GFX100 vine pe 27 iunie la suma de 10.000 de dolari.