Ford Mustang Mach-E devine oficial drept primul Mustang electric, rival pentru Tesla Model X

0
1619

Chiar la început de săptămână avem o lansare mare în industria auto, cea a lui Ford Mustang Mach-E, crossover electric pe care îl vedeam anterior într-o serie de imagini scăpate online. Acum bolidul este oficial și aflăm din rândurile de mai jos tot ce este important. Ce autonomie are și la ce preț se vinde!?

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Design

La prima vedere avem de-a face cu un crossover pentru care Ford a decis iată să folosească denumirea Mustang, probabil datorită renumelui. Avem parte de o caroserie de SUV agresiv, cu o grilă frontală falsă flancată de corpuri de iluminare LED. În spate se remarcă stopurile caracteristice de Mustang.

Ford Mustang Mach-E

Aș zice că design-ul reprezintă o combinație dintre Model X și Jaguar F-Pace, dar avem parte și de elemente de design unice aici. Ford Mustang Mach-E are 4 portiere și va fi disponibil în diferite configurații.

Performanțe și autonomie

Modelul de bază are baterii de 75.7 kWh și tracțiune spate, respecitv un singur motor electric. Această variantă livrează 225 cai putere și 414 nm. Autonomia ajunge până la 370 km pentru această variantă. Există și opțiuni pentru cei care își doresc mai multă putere. Un asemenea model este cel cu motor dual AWD. Acesta crește cuplul la 581 nm, dar scade autonomia la 320 km.

Există de asemenea și pachetul cu baterii de 98.8 kWh. Astfel varianta cu tracțiune spate oferă 282 cai putere, 414 nm și autonomie de 482 km. Versiunea cu motor dual și tracțiune 4×4 are 332 cai putere, 565 nm și autonomie de 435 km. Nu în ultimul rând vor exista și variante GT, respectiv GT Performance cu 459 CP și cuplu de 829nm.

Ford va oferi 2 seturi de încărcătoare de 240 volți cu Mustang Mach-E. Avem suport pentru alimentare rapidă (de la 10 la 80% în 38 minute). Cât despre interior, aici se remarcă asemănările cu Tesla. Descoperim un ecran tactil de 15.5 inch plasat central și de unde vor fi controlate toate funcțiile.

Avem totuși și un ecran secundar de 10.2 inch plasat în spatele volanului. Este folosit pentru afișarea vitezei, autonomiei și a altor date legate de călătorie. În acest moment Ford acceptă precomenzi pentru Mach-E. Primele unități disponibile vor ieși pe porțile fabricii pe finalul anului viitor.

Modelul de bază va costa 43.895 dolari fără taxe, iar varianta GT 60.500 dolari. Aflăm că bolidul electric sosește și în Europa, într-un stoc limitat, asta din 2021..