[UPDATE 09.10.20] – Fitbit Sense: ceasul care concurează cu Apple și Samsung prin activarea timpurie a funcției EKG

0
1995
Fitbit Sense - ceasul care concurează cu Apple și Samsung prin activarea timpurie a funcției ECG

[UPDATE 09.10.20] – Aflăm prin intermediul Mobilissimo.ro că actualizarea a sosit și pe plan local, ca urmare update-ul aduce funcția EKG și pe smartwatch-ul Fitbit Sense (disponibil pe Altex). De asemeni tot cei de la Mobilissimo au publicat și un prim unboxing cu ceasul inteligent, pe care îl puteți urmări mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Fitbit lansa acum o lună și jumătate ceasul Fitbit Sense, alături de modelele Fitbit Versa 3 și brățara inteligentă Inspire 2.

Compania s-a axat mai mult pe scanarea EDA, în pofida faptului ca ceasul are o aplicație de monitorizare EKG care a fost activată recent. Asta ne amintește de Samsung Galaxy Watch Active 2, care și-a lăsat utilizatorii să aștepte mai mult de un an până ce funcția a fost activată.

Însă nu a durat mult până compania Fitbit a obținut autorizarea FDA pentru activarea și punerea în funcțiune a senzorului pe teritoriul USA. În mod incredibil, deținătorii din mai multe țări europene, printre care Marea Britanie și Germania, raportează că aplicația EKG funcționează. Asta în ciuda faptului că nu avem încă un comunicat oficial de la compani e care să ateste că aplicația funcționează global.

Asta ar putea însemna că nu toată lumea poate vedea și utiliza aplicația pentru măsurarea activității cardiace încă. Sperăm însă că problema se va remedia și funcția va deveni standard la nivel global.

Fibrilația arterială este o afecțiune gravă care afectează mai mult de 33 de milioane de oameni din întreaga lume. Mulți dintre cei afectați nu știu de problemele lor până când nu este prea târziu. Nediagnosticată, această afecțiune crește riscul de infarct, formarea cheagurilor de sânge si a AVC-urilor. Diagnosticată însă timpuriu, fibrilația arterială caracterizată printr-un ritm cardiac neregulat, este relativ ușor de gestionat.

Acestea fiind spuse, este important să reținem că Fitbit Sense nu este în niciun caz un dispozitiv de diagnosticare medicală. La fel ca și Apple Watch, noul ceas inteligent compatibil atât cu Android, cât si cu iOS, produce un număr substanțial de falsuri când vă înregistrați electrocardiograma. De asemenea, aplicația Fitbit ECG nu este destinată utilizării persoanelor cu vârsta sub 22 de ani. Însă dacă îi înțelegem limitele și imperfecțiunile, smartwatch-ul s-ar putea dovedi util și să salveze vieți.

Alături de această caracteristică rivală pentru Apple Watch și Galaxy Watch 3, Fitbit Sense dispune de un senzor unic de activitate electrodermică (EDA). Acest senzor are scopul de a vă ajuta să vă gestionați stresul,  monitorizarea oxigenului din sânge și urmărirea temperaturii pielii.

Bineînțeles, ceasul dispune de conectivitate GPS, suport pentru plata cu ceasul, rezistență la apă de pâna la 50m adâncime, cât și funcție de monitorizare a somnului. Dispune de un display AMOLED cu always-on Display și o autonomie de peste șase zile de utilizare.

Fitbit Sense dovedește astfel că este un rival de luat în calcul pentru Apple Watch și Samsung Galaxy Watch 3. Ceasul este disponibil și la noi, pe plan local, prin intermediul Altex.