Facebook vrea să ajungă în living-ul tău prin intermediul lui Portal TV, un set top-box cu suport pentru apelare video

1
1238

Din când în când cei de la Facebook ne mai surprind și prin produsele hardware pe care le lansează. Astăzi ne aflăm într-o asemenea situație când gigantul din zona socială anunță Portal TV – o cameră smart pentru apeluri video pe care o putem conecta la televizorul din living.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Camera de față este una smart și se va conecta la televizor prin intermediul portului HDMI existent. Ulterior te vei putea conecta la contul de Facebook și începe să apelezi în format video prietenii de pe Messenger, ba chiar și pe cei de pe WhatsApp. Un detaliu important de menționat este că apelurile WhatsApp for fi criptate.

Facebook

Din punct de vedere al design-ului, această cameră ne amintește oarecum de Microsoft Kinect. Folosește tehnologia Facebook Smart Camera pentru a da zoom asupra persoanelor ce se plimbă prin cameră. Un singur gest tap va fi suficient pentru a dezactiva camera și microfonul atunci când nu folosiți dispozitivul.

Există o comandă vocală pe care o poți da lui Alexa atunci când vrei să apelezi un prieten, aceasta fiind „Hey Portal”. Odată apelul în desfășurare poți opta pentru aplicarea de efecte AR asupra feței tale, ba chiar și a vocii. Aflăm că există și un mod picture-in-picture aici pentru a continua să urmărim emisiunea de la TV în timp ce discutăm cu prietenii video.

Se pot urmări și conținuturi Amazon Prime Video, Showtime, CBS All Access, dar și alte servicii de streaming prin intermediul Portal TV – funcționând pe post de TV Box. Acest gadget se va livra începând din 5 noiembrie la un preț de 149 dolari, dar puteți alege și pachetul format din 2 asemenea camere pentru suma de 249 dolari.

Pe lângă acest device, Facebook a prezentat astăzi și dispozitivul Portal Mini cu ecran de 8 inch ce oferă funcții similare cu cele regăsite pe Portal TV. Prețul acestei variante compacte este de 129 dolari. Rămâne de văzut dacă dispozitivele vor ajunge eventual și pe piața de la noi, sau dacă au suport pentru funcționarea în România.