Facebook lucrează cu Ray-Ban la ochelari inteligenţi cu augmented reality

0
535

Facebook îşi ia tot mai în serios rolul de creator de hardware şi după boxele smart Portal, acum pregăteşte şi o pereche de ochelari inteligenţi cu augmented reality. Este un proiect realizat alături de Ray-Ban şi avem detalii despre jos.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ochelarii ar fi gata să sosească pe piaţă prin 2023. Se pare că proiectul nu e chiar nou, iar FB lucrează la ei de câţiva ani deja. Produsul are numele de cod “Orion” şi nu va fi gândit pentru a completa telefonul, ci pentru a îl înlocui. Asta auzeam şi la Google Glass încă din 2011-2012 şi nu s-a întâmplat până la urmă. Folosind ochelarii veţi putea prelua apeluri fără a avea nevoie de telefon.

Informaţiile vor fi afişate pe un mic display, fix ca la Google Glass. Ochelarii FB vor avea şi o cameră care va permite utilizatorului să facă live stream cu aventurile sale în social media pentru followeri şi prieteni. Facebook are un parteneriat cu Luxottica, producătorul care se află în spatele ochelarilor Ray-Ban. Ideea este de a folosi camera pentru a înregistra momentele speciale din zi şi a le partaja pe reţeaua de socializare.

Sperăm să arate mai bine decât Spectacles de la Snapchat. Facebok are deja probleme cu privire la intimitatea şi datele personale ale utilizatorilor săi, iar ochelarii riscă să aibă de suferit fix prin faptul că pot surprinde cele mai intime momente din zi, cu minimă securizare.