Facebook îşi va lansa moneda cripto în această săptămână, cu susţinerea Visa, Mastercard, Uber şi mulţi alţii

0
910

Sunt anumite monede cripto care par sortite eşecului din start, precum Kodak Coin să zicem, dar moneda Facebook ar putea fi atât de larg adoptată încât ar face şi unele monede naţionale de râs. Deja Visa, Mastercard, Uber şi alţi uriaşi susţin creaţia FB, care va debuta în această săptămână.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Peste 12 companii mari susţin lansarea noului cryptocurrency. PayPal şi Booking.com sunt de asemenea alături de Facebook în această lansare, fiecare investind 10 milioane de dolari. Vor deveni parte a Libra Association, un consorţiu independent care va patrona asupra criptomonedei independent de Facebook. Compania lui Mark Zuckerberg pune la bătaie 2.4 miliarde de utilizatori activi, iar adopţia monedei ar trebui să fie rapidă.

Circulă numele Lybra pentru aceasta creaţie, iar debutul său comercial va avea loc în 2020. Scopul este de a fi un “stablecoin”, fiind conectată şi asociată la marile monede ale globului, emise de guverne. Va fi mult mai puţin volatilă şi fluctuantă decât Bitcoin şi mult mai stabilă. Evident veţi putea trimite bani prin Whatsapp şi Facebook în acest currency, dar şi să cumpăraţi bunuri din Market.

Se pregăteşte şi dezvoltarea de terminale fizice tip ATM pentru conversii valutare în Libra. Sunt mute piedici de trecut pentru compania lui Zuckerberg, la nivel de legislaţie şi autorităţi financiare, deci mai avem de aşteptat. Facebook s-a întâlnit deja cu guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney pentru a discuta despre implementarea de Libra şi în UK.

Şi o întrunire cu trezorierul SUA a avut loc, dar şi cu giganţi financiari ca Western Union. India va fi o piaţă greu de cucerit, pentru că în ultimii ani s-a dovedit ostilă trendului crypto.