NVIDIA pregăteşte o nouă consolă Shield cu Android TV, dotări mai puternice

0
640

NVIDIA a strâns ceva fani cu produsele din gama Shield, fie şi numai pentru faptul că titluri ca Mad Max au ajuns pe un “box” conectat la TV şi având preţ accesibil. Acum aflăm că ni se pregăteşte un nou NVIDIA Shield, o consolă cu Android TV conectată la TV, dar cu hardware mai puternic de această dată.

Publicitate

Consola debuta cu 4 ani în urmă şi primea o versiune actualizată în 2017. E totuşi cazul să ne gândim la un model 2.0, deşi marea de clone chinezeşti cu dotări bunicele şi preţuri mai mici ar săpa proiectul. XDA Developers a aflat că la nivel intern NVIDIA a dat undă verde noului device de gaming. Numele său de cod ar fi apărut în Google Play Developer Console Device Catalog.

Acest Android TV box ar trebui să aducă Android 9.0 Pie, mai mult RAM şi un procesor Tegra X1 mai nou. Problema cu procesoarele Tegra e că NVIDIA nu prea a avut cui să le vândă. În primă fază se vindeau în bulk celor de la ASUS pentru tablete Transformer, apoi au ajuns şi pe câteva telefoane, dar în cele din urmă grosul s-a dus spre industria auto şi ce a rămas spre Nintendo Switch.

Să vedem în ce măsură noul CPU se descurcă mai ales la capitole precum consum şi răcire. Văd că un GPU NVIDIA Maxwell a fost semnalat de sistemul Google.