Facebook confirmă că lucrează la un satelit care furnizează Internet, cunoscut drept Athena

0
1215

Nu doar Google sau SpaceX lucrează la sateliţi sau sisteme care vor furniza Internet pe tot Pământul, ci şi Facebook, aparent. Este de fapt vorba despre PointView Tech, o filială a celor de la Facebook care ar fi construit un satelit experimental de multe milioane de dolari.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceasta va avea rolul de a furniza servicii Internet pe Pământ din orbită. Proiectul a fost ţinut secret o perioadă de timp şi recent a apărut în cadrul unor documente depuse la FCC. Facebook nu a făcut vreo declaraţie oficială despre acest proiect totuşi. Gigantul de social networking a confirmat pentru CNET că lucrează la o tehnologie legată de sateliţi cunoscută drept „Athena”.

Aceasta va transmite date din orbita joasă a Pământului în zonele rurale de pe glob, unde conectivitatea Internet este indisponibilă sau limitată. Facebook nu a mai oferit detalii extra, dar ştim că există şi alte proiecte de gen, realizate de OneWeb sau SpaceX. Dacă totul merge bine, am putea beneficia de viteze broadband de 10 ori mai mari decât cele oferite de serviciile SpaceX Starlink.

După cum probabil ştiţi deja, SpaceX vrea să creeze o constelaţie de mii de sateliţi care să ofere Internet tuturor de pe glob. Facebook îşi va lansa propriul satelit prin 2019, la începutul anului. Nu e primul proiect de gen, deoarece gigantul social media propunea o dronă cu alimentare solară prin 2017, cunoscută ca Aquila. Proiectul a fost totuşi anulat în acest an.