Elon Musk vrea să lanseze un panou publicitar în spaţiu prin SpaceX

0
978

Elon Musk e gata să alieneze şi mai mult oamenii de ştiinţă care observă cosmosul, ducând o nouă bucată de “space junk” în orbită. După ce a populat orbita joasă a Pământului cu multe sute de sateliţi Starlink, acum e gata să lanseze un panou publicitar în spaţiu.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

O companie canadiană a contractat deja SpaceX pentru a pune un panou publicitar în orbita joasă a Pământului. Geometric Energy Corp este un startup, care le-a spus celor de la BusinessInsider că în 2022 va lansa un satelit în spaţiu la bordul unei rachete SpaceX Falcon 9, care va permite proiectarea de reclame de pe Pământ şi afişarea loc pe un ecran pixelat pe lateralul navei.

Ce e bizar e că nu va fi un panou uriaş, ci un mic CubeSat, un satelit în formă de cub care măsoară 4 x 4 x 4 inch. Ideea nu este ca reclamele să se vadă de pe Terra ci să fie fotografiate cu un soi de selfie stick high end şi transmise prin live stream pe YouTube sau Twitch. Oricine va putea cumpăra spaţiu de reclame pe satelitul GEC, prin tokeni. Va alege mesajul, culorile, luminozitatea şi durata de afişare. Tokenul Gamma permite schimbarea luminozităţii, cel Beta schimba coordonată X, Rhoe cea Y, iar Xi timpul cât e afişată reclamă. Tokenul Kappa vă permite să alegeţi culorile.

Oricine cu acces la Internet va putea vedea ce e proiectat pe laturile cubului. Creatorii proiectului se declară deja îngrijoraţi că vor apărea şi obscenităţi pe acele spaţii publicitare. Compania canadiană Geometric Eenrgy Corp încearcă să ia legătura cu Musk din 2018 pentru acest proiect.