Cel mai nou brevet MacBook Pro prezintă un nou design, cu Touch Bar mai mic și locaș pentru Apple Pencil

0
1570
Cel mai nou brevet MacBook Pro prezintă un nou design, cu Touch Bar mai mic și locaș pentru Apple Pencil

Încă de la sfârșitul anului trecut au apărut zvonuri legate de noile MacBook-uri ce ar urma să debuteze în acest an. Multe dintre ele susțin că Apple pregătește o schimbare de design. Astăzi vedem o abordare mai nonconformistă printr-un nou concept. Avem mai jos imagini cu un presupus MacBook Pro cu suport Apple Pencil și locaș special pentru acesta.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Merită menționat că deși imaginile sunt concept, Apple chiar a aplicat un brevet pentru un astfel de design. Potrivit publicației PatentlyApple, acesta a fost aprobat recent de către Biroul SUA pentru Brevete și Mărci. Noul dock destinat Apple Pencil se află exact în locul unde se află Touch Bar-ul pe generația curentă MacBook Pro. În dreapta locașului există și o zonă mai mică Touch Bar.

O alegere destul de bizară, totuși, are loc în cazul poziționării tastelor “F”. Acestea ar fi tactile și poziționate chiar pe Apple Pencil. De remarcat că notebook-ul se poate încă închide, iar stiloul se atașează în acea zonă magnetic, fiind și încărcat concomitent wireless. Micul Touch Bar din partea dreaptă este în continuare de folos în cazul scurtăturilor, iar utilizatorii pot accesa Siri facil de aici. Apple nu ar renunța nici la senzorul de amprente, acesta fiind poziționat în partea dreaptă sus.

Din păcate, acesta este doar un brevet. La fel ca și alte companii, Apple obișnuiește să breveteze o mulțime de tehnologii, nu toate ajungând să fie implementate pe produsele sale. Ce-i drept, au existat zvonuri în trecut conform cărora compania dorește să înlocuiască Touch Bar-ul, mulți utilizatori nefiind mulțumiți de funcționalitatea acestuia. Rămâne totuși de văzut dacă noile MacBook-uri vor avea parte de o schimbare atât de drastică.