Elon Musk şi al său Starlink ar fi pierdut 40 de sateliţi într-o furtună geomagnetică

0
2075

Starlink, serviciul de Internet oferit de compania SpaceX a lui Elon Musk are probleme, după ce zeci de sateliţi ai săi au fost afectaţi de o furtună geomagnetică. În jur de 40 au fost distruşi de evenimentul cosmic.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

O postare oficială pe blog confirmă acest lucru, iar 40 dintre cei 49 de sateliţi Starlink lansaţi pe 3 februarie 2022 au fost distruşi de acea furtună. Fenomenul a făcut astfel încât sateliţii să nu poată ajunge la înălţimea optimă şi în orbită în jurul Pământului. Astfel, sateliţii au ars în atmosferă. SpaceX anunţa recent că a trimis în orbită peste 2000 de sateliţi şi are în plan să lanseze peste 12.000 alte unităţi.

Practic zborul Falcon 9 de acum câteva zile a fost degeaba şi au fost pierdute nişte milioane de dolari. SpaceX a profitat de ocazie şi a prezentat momentul în care sateliţi ard în atmosferă, analizând şi ce se întâmplă cu resturile lor. De altfel aceste resturi au atras multă antipatie pentru SpaceX, deoarece ei creează foarte mult “space junk” în jurul Terrei. Astronomii au de asemenea probleme în a urmări corpurile cereşti din cauza numărului mare de obiecte artificiale din jurul planetei.

SpaceX a anunţat la început de februarie un nou tip de abonament broadband Starlink care ar fi de 2 ori mai rapid decât cele oferite de alţi provideri. Preţul e pe măsură, la 500 de dolari pe lună. Acesta este abonamentul premium şi oferă 500 Mbps, dar cel de bază rămâne la 99 de dolari pe lună şi oferă până la 250 Mbps download.