Dyson a inventat căşti care pot purifica aerul, există deocamdată doar ca brevet

0
1153

Dyson este un nume asociat mai degrabă cu aspiratoare, ventilatoare sau purificatoare de aer, dar iată că firma se pregăteşte să intre pe piaţa căştilor. Acestea vor avea şi rol de purificator de aer, judecând după un nou brevet al companiei.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Inginerii de la Dyson au creat o pereche de căşti, brevetate în Marea Britanie care pot purifica aerul folosind un filtru special. Se discută mult despre viruşi şi poluare în ultima vreme, iar purificatoarele de aer se vând mai bine ca niciodată. Având în vedere reputaţia Dyson, dacă produsul este realizat, atunci va costa mult cu siguranţă. Pe lângă acele două cupe ale căştilor conectate de o bandă, avem şi o a doua bandă care se îndoaie în jos şi suflă aerul purificat spre gura şi nasul nostru.

Prin documente apare şi un sistem cu elice care se învârte la 12.000 RPM şi aspiră 1.4 litri de aer pe secundă. Va filtra praful şi bacteriile, iar aerul purificat ajunge în centrul benzii pentru gură, permiţându-vă să respiraţi aer curat. Aşa ceva ar fi un hit în Asia, mai ales în Shanghai, unde de altfel Dyson şi-a vândut grosul purificatoarelor în 2017 spre exemplu. Nici măcar nu e un proiect singular, pentru că firma Ao Air a prezentat la CES 2020 Atmos Faceware, un dispozitiv de 350 de USD care protejează utilizatorul de particule nocive şi vine cu un design transparent.

Dyson trebuie să aibă grijă cu proiectele îndrăzneţe, pentru că spre exemplu a abandonat recent unul de 2 miliarde de dolari ce implica automobile electrice.