Drona Sony Airpeak se va lansa în primăvara anului viitor; se pare că DJI va avea concurență serioasă

0
702
Drona Sony se va lansa în primăvara anului viitor; se pare că DJI va avea concurență serioasă

Când vine vorba de drone, DJI este prima companie producătoare la care ne-am putea gândi. Aceștia au reușit timp de mulți ani să ofere drone de calitate cu camere integrate. Se pare însă că Sony și-a anunțat intrarea pe acest segment de piață printr-un nou produs numit Airpeak.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Specificațiile dronei nu sunt dezvăluite, dar ar trebui să se lanseze undeva în primăvara anului viitor. Compania japoneză a mai declarat că au fost inspirați de schimbările ce au avut loc odată cu apariția dronelor, atât pe plan industrial, cât și creativ. Astfel, Airpeak ar trebui să se concentreze asupra mai multor domenii de activitate, fiind versatilă și ușor de utilizat. Nu este însă ușor de concurat cu DJI, fiind prima alegere în cazul multor cumpărători și pasionați de drone.

În comunicatul de presă, Sony a mai declarat că brandul Airpeak reflectă aspirația de a contribui la evoluție și urmărește să aducă valoare fără precedent prin tehnologia de imagistrică, de detectare, precum și prin tehnologia 3R (Realitate, în timp real și la distanță).  Compania deține în prezent și o colaborare cu ZMP, o companie focusată pe drone specializate în topografiere, filmare, și creare de hărți prin intermediul acestora.

Cu toate acestea, intrarea pe piața dronelor de consum este destul de dificilă. GoPro a crezut că ar putea depăși compania DJI în 2016, dar quadcopterul său s-a dovedit a fi un eșec comercial. Totuși, situația ar fi puțin diferită de această dată, întrucât Sony ar putea fi favorizat în occident, fiind o companie japoneză renumită. Pandemia în care ne aflăm de câteva luni a adus o reducere în vânzările dronelor, oamenilor fiindule mai greu să călătorească în locurile unde ar dori să folosească o dronă. Sperăm însă ca situația să se îmbunătățească până în primăvară, când Sony intenționează să lanseze Airpek.