Chevrolet și NASA ar putea lansa un vehicul echipat cu motoare de reacție destinat curselor pe Marte

0
939
Chevy și NASA ar putea lansa un vehicul echipat cu motoare de reacție destinat curselor pe Marte

Vette 2040 este numele vehicului concept care ar putea fi lansat în viitor. Design-ul acestuia este realizat de Han Yu din Xi’an, China și este destinat pentru utilizarea în cursele de pe Marte. Desigur, acesta este considerat un Corvette by Chevrolet, dar doar pentru că prezintă sigla firmei de automobile, liniile de design ale modelului fiind total schimbate.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Deși observăm un aspect destul de exagerat, modelul ne prezintă o perspectivă asupra viitorului. Design-ul acestuia parcă e preluat din seria de filme Star Wars, însă partea din față încă include roți. De asemenea, acest model este modular, fiind format din:

  • Sistem de două roți în față;
  • Două motoare cu reacție în spate;
  • Două panouri laterale;
  • Șasiu;
  • Un compartiment pentru pilot.

Toate componentele ar trebui să se conecteze astfel: panourile laterale împreună cu sistemul de roți în față și motoarele cu propulsie în spate. Odată fixate, fiecare panou lateral se va prinde de șasiu. Sistemul este verificat și completat prin atașarea compartimentului pentru pilot. Astfel, vehiculul ar arăta exact ca în fotografii.

Un lucru interesant la acest desgin este faptul că include sistemul de propulsie cu jet în spate, de asemenea, folosită în prezent pe avioane. Aceasta are rolul de a susține partea din spate a vehiculului (neavând roți aici) și este alimentată de baterii și energie solară.

Singurele roți prezente pe vehicul se află în partea din față, iar acestea permit virarea în cel mai scurt timp posibil. Practic, este o navă cu propulsie ce poate traversa terenul denivelat de pe Marte. Despre curse nu știm nimic, deși este posibil ca până atunci tehnologia VR să avanseze foarte mult și vehiculul să fie controlat prin gând. Nu știm încă ce ne rezervă viitorul și dacă cursele pe Marte reprezintă o parte importantă a acestuia, dar noua tehnologie este întotdeauna bine-venită.