DJI lansează drona Mavic 2 Enterprise Dual, cu camere termice la bord

0
791

În prag de sărbători DJI a anunţat o nouă dronă din seria Mavic: modelul Mavic 2 Enterprise Dual. Acesta vine cu camere termice la bord şi pe viitor ar putea chiar fi folosit de firmele de pază sau de forţele de poliţie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În primă fază are scop industrial şi enterprise, iar produsul are camere termice realizate în colaborare cu FLIR. Produsul e gândit pentru supraveghere, salvare şi căutare. Cei care controlează drona de la distanţă pot vedea temperatura unui obiect, monitoriza variaţiile de temperatură şi altele de gen. Faţă de dronele pentru consumatori, Mavic 2 Enterprise Dual este gândit pentru utilizarea industrială şi monitorizarea de structuri de la înălţime.

Mă gândesc la o platformă petrolieră, la o zonă cu ţevi de gaz sau petrol şi zone de extracţie chiar. Sau supravegherea unei graniţe sau închisori să zicem. Arma sa secretă este un set de camere termice FLIP Lepton, care folosesc Spot Meter, o funcţie ce afişează temperatura medie a unui obiect, dar şi măsurători de suprafaţă şi arie.

Există şi Isotherm, o funcţie care îi permite pilotului să asocieze anumite temperaturi anumitor zone scanate. Mai avem şi suport FLIR MSX, afişaj de imagini dinamic şi multi spectral, care foloseşte funcţia de emboss pentru lumina peste imaginea termică. Zona cu camere este stabilizată folosind un gimbal pe 3 axe şi i se alătură un senzor 4K side by side pentru filmarea standard.

Avem şi un spot de lumină de 2400 de lumens inclus, un difuzor şi un beacon M2E. Mavic 2 Enterprise Dual Drone costă 2699 de dolari în SUA. Cumpărătorii primesc 24 GB stocare on board şi o baterie cu autonomie de 31 de minute.