Difuzorul smart cu Siri ar urma să fie diferit de rivali, conform experţilor din zona AI

0
691

WWDC 2017 debutează săptămâna viitoare şi multe zvonuri afirmă că această conferinţă Apple ne va aduce şi primul difuzor smart al firmei din Cupertino. Va fi un rival pentru Amazon Echo şi Google Home, dar unul bazat pe Siri. Ei bine, experţi din zona de AI şi insideri par convinşi că Apple va urma totuşi o rută diferită faţă de rivalii săi.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cei de la Reuters au aflat de la sursele lor câteva detalii despre modul în care ar putea funcţiona acel iSpeaker. În acest moment Siri operează cu doar 6 tipuri de aplicaţii: cele de tip Uber / ride sharing, cele de mesagerie şi apelare, căutare foto, plăţi, fitness şi infotainment. Noi categorii vor fi anunţate totuşi la WWDC 2017, dar chiar şi aşa Siri rămâne departe de Amazon Alexa şi cele 12.000 de taskuri pe care le suportă.

Şi aici încep să apară diferenţele clare faţă de rivali. Apple mizează pe faptul că vor avea utilizatori ce nu folosesc comenzi vocale dacă nu primesc o experienţă similară cu cea a discuţiei cu o persoană reală. Astfel, Siri e limitată la câteva funcţii, pe care să le realizeze impecabil, în vreme ce Alexa face mai multe lucruri, dar are şi şanse mai mari de a greşi.

Experţii afirmă că Apple ar trebui să lanseze o “platformă de skill-uri” pentru Siri, primind aportul dezvoltatorilor. Am văzut deja brevete pentru difuzorul smart de la Apple, deci ştim că el este în proiect şi că este legat şi de produsele smart home. Rămâne de văzut dacă e gata pentru lansare la WWDC sau îl vedem în toamnă. Comparaţiile cu Google Home şi Amazon Echo, dar şi Invoke vor fi inevitabile zic eu.

Apple are nevoie de un selling point clar şi de funcţii noi dacă vrea să cucerească această piaţă a difuzoarelor smart, care se tot aglomerează. Sincer să fiu nu pot ghici un selling point pentru acest difuzor…