Amazon şi-a înnoit săptămâna trecută seria de produse Echo cu un nou difuzor smart, cu un ecran integrat, iar acum aşteptăm începând de mâine şi un nou Google Home. A mai debutat şi Harman Kardon Invoke, deci piaţa difuzoarelor smart cu asistent digital se aglomerează. Apple nu putea sta departe de ea şi pregăteşte propriul gadget de genul, confirmat de un brevet proaspăt apărut pe web.

Publicitate

Designul e oarecum clasic pentru un gadget de genul, judecând după schiţele apărute. Mă refer aici la un device cilindric, tubular dacă vreţi şi cumva mai gros decât un Amazon Echo. Schiţele au fost publicate de către Biroul SUA de Trademark-uri şi Brevete, iar brevetul menţionează multiple componente într-o incintă cilindrică. Proprietatea intelectuală face aluzii la Mac Pro, dar şi la terminale ceva mai mici.

Ideea unui difuzor smart bazat pe Siri pare plauzibilă, mai ales că se apropie WWDC 2017, la care Siri va primi un update. Invenţia acoperă modalităţi de integrare a unor ecrane touch, microfoane, accelerometre, giroscop, senzori şi sisteme de iluminare pe o structură de suport. Trebuie spus că brevetul se aplică oarecum şi lui Mac Pro, care include componentele de bază într-o secţiune triunghiulară “ascunsă” de o carcasă cilindrică din aluminiu.

E posibil ca viitorul Siri Speaker să aducă chiar cu faimosul “coş de gunoi”, aşa cum a fost numit desktopul Apple la debut. Pe lângă asistentul virtual integrat, noul difuzor ar urma să vină şi cu suport AirPlay, procesorul Apple W1 şi un CPU din seria A, în varianta personalizată. Analiştii se aşteaptă şi la integrarea unui panou touch, pe lângă butoane şi control vocal.

Prezic un preţ de 199 dolari.