Dell OptiPlex 7070 Ultra este un mini PC deghizat în suport de monitor

0
2500

Dell are o efervescenţă specială în aceste zile, prezentând câteva noi PC-uri şi laptopuri, dintre care se remarcă cu siguranţă modelul Dell OptiPlex 7070 Ultra. Avem de-a face cu un desktop all in one modular şi upgradabil, al cărui secret este practic un mini PC deghizat în suport de monitor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Dell OptiPlex 7070 Ultra se poate conecta la o sumedenie de monitoare, ce merg până la diagonale de 27 de inch. Practic conceptul e următorul: păstrezi monitorul şi upgradezi doar modulul de PC, pe care îl înlocuieşti cu altul. Varianta de bază vine pe 24 septembrie, cu un preţ de aproximativ 749 de dolari. La debut vom avea un model cu procesor Intel Whiskey Lake Core i3, dar şi variante Core i5 şi Core i7.

Cipurile vor fi setate să consume doar 25 watts, în loc de 15, pentru a oferi o performanţă superioară celei unui laptop spre exemplu. Dell promite suport pentru până la 64 GB RAM şi până la 1 TB de stocare PCIe NVMe SSD, dar şi un HDD de 2 TB. Avem şi două sloturi DDR4 SODIMM pentru memorie şi un drive bay de 2.5 inch pentru un HDD sau SSD, dar şi un slot M.2 2230 pentru stocare SSD.

Dell a promis deja suport pentru ani buni al acestui produs, lucrând deja la un modul de generaţie a doua. Pe partea de conectivitate, avem 3 porturi USB 3.1 Type-A, conector Ethernet şi un port USB Type-C, care suporta şi ieşire video, dar scoate şi alimentare. Dell mai promite şi suport pentru Bluetooth 5.0 şi WiFi 6, iar maşinăria are până şi răcire prin ventilatoare laterale.

Deghizat în spatele unui monitor, nici nu vom observa acest produs, asta ar fi dorinţa producătorului.