HP prezintă la Gamescom 2019 un laptop de gaming Pavilion cu procesor AMD Ryzen şi grafică NVIDIA

0
557

Nu au lipsit lansările hardware de la Gamescom 2019, una dintre cele mai mari conferinţe de gaming ale anului. HP a adus acolo un laptop de gaming cu procesor Ryzen, o alegere atipică în ziua de azi, când notebookurile de gen au de obicei CPU Intel. Noul venit e detaliat mai jos.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Trebuie spus că HP are deja seria Omen pentru PC-uri de gaming, deci e atipic să vedem un model Pavilion cu această abordare. E drept şi că a mai existat un produs de gen anul trecut, când a debutat un laptop HP Pavilion care costă 800 de dolari. Noul venit este ceva mai bine dotat, cu un ecran de 144 Hz şi plăci grafice ce merg până la NVIDIA GeForce 1660 Ti Max-Q. Procesoarele ajung până la un AMD Ryzen 7 3750H.

Acesta este şi primul laptop de gaming de la HP care adoptă un CPU AMD Ryzen şi nu Intel. Va sosi în luna septembrie şi suma de pornire rămâne tot de 800 de dolari. HP a micşorat muchiile ecranului acestui laptop faţă de predecesorul său şi a îmbunătăţit sistemul de răcire. Avem acum şi o greutate mai scăzută, de 2.2 kilograme, cu o talie de 22 mm.

Nu stă rău nici la conectivitate, cu porturi USB Type-A şi Type-C, HDMI 2.0, cititor de carduri SD, Gigabit Ethernet şi jack audio. Avem şi difuzoare stereo la bord tunate de B&O, plus un webcam Full HD, suport Bluetooth 5.0 şi WiFi ac. Totul alimentat de o baterie de 52.5 Wh. Ecranul este unul Full HD în variante de 60 Hz şi 144 Hz. Sunt şi variante cu procesor AMD Ryzen 5 la bord, iar stocarea ajunge la 1 TB.