The Matrix 4 este confirmat, iar Keanu Reeves va juca în el

1
1133

Unul dintre cele mai populare filme din toate timpurile, The Matrix ar fi gata de o continuare. Keanu Reeves şi Carrie-Anne Moss au confirmat că vor juca în The Matrix 4 şi asta la 16 ani distanţă de la ultimul film din serie.

Publicitate

Nu avem de-a face cu un spinoff, ci cu un sequel direct. Doar una dintre surorile Wachowski este implicată, Lana, urmând să regizeze această producţie, dar şi să aibă rol de producător şi scenarist. Producţia va începe în 2020, iar Lana Wachovski insistă că temele din Matrix sunt mai relevante acum decât au fost vreodată. E vorba despre lumi simulate şi inteligenţe artificiale, pentru a numi doar 2 dintre ele.

Discuţia despre faptul că trăim într-o simulare e foarte actuală, iar Elon Musk elaborează pe această temă de fiecare dată când are ocazia. Keanu Reeves este într-o creştere uriaşă de popularitate, care ar putea alimenta şi hype-ul filmului. Seria John Wick a avut încasări impresionante şi acum se pregăteşte şi un serial. În plus, actorul apare şi în mult aşteptatul joc Cyberpunk 2077 şi va juca şi într-o comedie din seria Bill and Ted.

În 2019 se împlinesc 20 de ani de la apariţia primului Matrix, film care a schimbat total lumea efectelor speciale, dar şi modul în care ne raportăm la realitate în lumea cinematografică. Inception este doar unul dintre filmele populare care s-au inspirat din The Matrix. Conceptul de Bullet Time a făcut legendă şi e folosit abundent în jocuri şi filme.

Pe de altă parte după Matrix, surorile Wachowski au dat chix după chix, cu producţii ca Speed Racer, Cloud Atlas, Jupiter Ascending sau serialul Netflix Sense8, anulat după 3 sezoane.