Dacia Spring se poate lua şi de pe Alibaba, în varianta originală made in China

0
12881

Ştiţi probabil că Dacia Spring, maşina electrică de la noi care poate ajunge la 7700 euro cu subvenţii şi reduceri este de fapt un derivat după maşina Dongfeng din China. Chinezii de la Dongfeng şi-au pus maşina pe Alibaba, celebrul magazin din China, aşa că hai să vedem cât costă acolo, aşa cum am aflat de la Androidro.ro

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Trebuie spus şi că Spring nu este o maşină producţie Dacia, ci mai degrabă realizată în China, în aceeaşi uzină care produce şi Renault City K-ZE. Alianţa DongfengNissan se ocupă de acel proiect. Cei care au comandat maşina Dacia Spring o vor primi de abia la toamnă, din multiple motive: cererea mare dar şi criza globală de componente. Acumulatorii ar fi cei mai problematici. Şi acum partea interesantă: Dongfeng T1. Această maşină a stat la baza proiectului Dacia Spring fiind 95% identică cu modelul nostru.

O privire pe Alibaba ne arată că putem să punem orice logo pe maşină, dacă vom comanda minim 50 de bucăţi. De remarcat că preţurile sunt mai mari decât cele pentru Dacia Spring, respectiv de 10194 de euro dacă iei între 1 şi 9 unităţi, scăzând la 9429 euro dacă iei între 20 şi 29 de unităţi şi chiar 8919 euro dacă iei peste 30 de bucăţi. Chinezii anunţă şi că pot să fabrice 6000 de unităţi pe lună. Pot zice că suntem într-un fel mai câştigaţi prin oferta locală, dar având în vedere toate datele nu ştiu cât de mândri sau patrioţi ar trebui să fim legat de “prima noastră maşină electrică românească”.

Să vedem întâi performanţele totuşi.