Dacia prezintă un nou sistem de infotainment Media Nav cu suport Apple Car Play și Android Auto; Debutează și noi motorizări pentru Duster

0
1919
Dacia

Din cadrul târgului auto ce are loc în aceste momente în Paris nici producătorul autohton Dacia nu a lipsit, prezentând la fața locului un nou sistem de infotainment Media Nav ce aduce suport Apple Car Play și Android Auto. Au fost anunțate și noi motorizări pentru Duster, dar mai multe informații aflați din rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Continuând cu sistemul de infotainment, acesta oferă o navigare mai rapidă și ușoară prin meniu, dar și noi funcții la pachet. Aparent, ecranul este unul mai responsiv la gesturile tactile comparativ cu generația anterioară și avem parte și de tranziții mai rapide de la un ecran la altul.

Această lansare vine la scurt timp de la aflarea veștii că Renault a încheiat un parteneriat cu Google pentru a aduce platforma Android Auto pe automobilele din portofoliu, dar și pe cele Dacia. Schimbarea se întâmplă mai devreme, noul sistem de infotainment urmând a fi regăsit din 2019 pe vehiculele Dacia.

În altă ordine de idei aflăm că Dacia a lansat și noi motorizări pentru Duster, printre acestea numărându-se și motorul pe benzină 1.3 TCe 130 GPS ce aduce îmbunătățiri la nivel de management termic și care oferă o mai bună performanță. Dezvoltă 130 cai putere (96 kW) și un cuplu de 240Nm. Există și varianta 1.3 TCe cu 150 cai putere, iar ambele integrează un filtru de particule pentru reducerea emisiilor.