Android Auto

Cu scopul de a extinde popularitatea platformei Android Auto aflăm astăzi faptul că cei de la Google au încheiat un parteneriat cu alianța Renault-Nissan-Mitsubishi. Acordul presupune instalarea de sisteme de infotainment de nouă generație ce se lansează abia în 2021.

Publicitate

Printr-un asemenea sistem care are în plan central un ecran tactil, șoferii pot accesa aplicații precum Google Maps, Google Play, dar și asistentul vocal simplu și rapid. Suntem informați de faptul că directorii executivi ai acestei alianțe auto au ales să încheie un acord cu Google pentru că utilizatorii sunt deja familiarizați cu soluțiile companiei IT.

Maps este una dintre cele mai populare aplicații și aparent șoferii au declarat că ar prefera să aibă parte de o experiență marca Google în schimbul unui software special dezvoltat de fiecare producător auto în parte. Ținând cont de implicarea Renault în acest acord, nu ar fi exclus ca automobilele Dacia din 2021 să ofere și această opțiune de sistem de infotainment cu Android Auto la bord.

Pe lângă Renault, Nissan și Mitsubishi, pe piață există și producători precum VW, Volvo și Audi care au adoptat platforma Android Auto sau care plănuiesc să o facă în curând.