Cum a fost realizat episodul 4 din sezonul 7 Game of Thrones: un super Making Of (Video)

0
1388

Sezonul 6 din Game of Thrones ne-a oferit “Battle of the Bastards”, cunoscută drept cea mai amplă scenă de lupte medievale de la Lord of the Rings încoace. Sezonul 7 creşte miza, oferind în episodul 4 o luptă care include şi un dragon, plus o hoardă uriaşă de Dothraki. Mai jos aveţi un making of, din care aflaţi care sunt secretele din culise ale acestui episod.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Scenele din ultimul episod GoT au intrat în istorie, pentru că au stabilit un record: cele mai multe persoane incendiate pe ecran. Nu pot decât să fiu fascinat de numărul uriaş de cascadori care alergau în flăcări pe câmpul de luptă. Realizatorii HBO au fost foarte atenţi cu racordurile şi cu elementele arse, mai puţin arse şi în curs de ardere.

Emilia Clarke/Daenerys se afla pe un soi “taur mecanic” gigantic, care se mişca într-un studio din UK şi se comporta cam ca un roller coaster la parcul de distracţii. Acela era “Drogon”.

Mult cărbune şi cenuşă în diferite stadii au fost folosite pe terenul de luptă. Secvenţa în care Jaime aleargă pe cal spre Daenerys a fost filmată cu o cameră de mare viteză, ce poate ajunge şi la 100 km/h şi era montată pe o cordelină specială. Au fost folosite şi camere montate pe drone, dar unele uriaşe, nu cele DJI pe care le ştim noi. Drogon a fost evident CGI, dar un CGI fantastic, care face că filmul “Dragonheart” să pară în ziua de azi un Super Mario.

Flăcările au fost amplificate prin utilizarea unui fundal negru şi prin post procesare, pentru ca focul scuipat de Drogon să fie credibil. Un soi de mitralieră cu explozibili şi flăcări a fost de asemenea folosită. Zeci de oameni s-au ocupat numai de siguranţa şi prevenirea incendiilor pe platou, iar din clipul Making Of de mai jos aflaţi şi care e secretul dothrakilor în interacţiunea cu caii şi cum au fost făcute cascadoriile ce l-au implicat pe Bronn.

Un episod fantastic şi nu putem decât să ne imaginăm cum vor arăta bătăliile viitoare. Între timp la auzul veştii că recuzita lui Jon Snow şi a celor din Winterfell şi Night Watch implică o serie de covoraşe IKEA a dus la cozi şi vânzări ridicate pentru acele covoraşe. Un câştig pentru IKEA.