Cum arată un PlayStation 5 “tunat” cu sistem de răcire pe lichid și design sci-fi?

0
2070
PlayStation 5

În cazul consolelor last-gen precum PS3 sau PS4 customizarea lor de către utilizatori consta în maxim adăugarea unui cooler și lipirea unui skin sau stickere. Odată cu PlayStation 5 descoperim că acest proces este dus la următorul nivel. Recent aflam că Dbrand a creat capace de schimb pe negru mat pentru PS5, iar acum descoperim creația lui Nhenhophach.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acesta din urmă este un builder de PC-uri custom care a vrut să aibă un PlayStation 5 deosebit. Într-un proces ce a durat mai mult de 2 luni, acesta a creat un PS5 custom cu sistem de răcire pe lichid. Pe canalul său de YouTube vedem întreaga operațiune care a avut ca prim impas achiziția acestei console greu de găsit prin magazine la ora actuală.

PlayStation 5

Vă reamintesc că și la noi în România consola Sony este la fel de greu de găsit, cu mențiunea că abia din vară ar putea exista stocuri suficiente. Atunci s-ar termina criza procesoarelor care afectează printre altele și domeniul auto. Revenind la proiectul de mai sus, aflăm că după achiziție acesta a început dezasamblarea. A creat capacet custom de schimb și părți noi care să găzduiască sistemul de răcire pe apă.

PlayStation 5

Această schimbare de la răcirea pe aer la răcirea pe apă a contribuit la reducerea dimensiunilor consolei și la o eficiență mai mare. Răcirea pe apă este și mai puțin zgomotoasă. Modder-ul Nhenhophach spune că aceasta este versiunea 1.0 a consolei PlayStation 5 cu răcire pe apă și că vor urma și alte variante.

PlayStation 5 cu sistem de răcire pe apă:

Mai mult de atât el promite că va lansa o versiune comercială. Dacă planurile sale de a comercializa componentele necesare modificării unui PS5 continuă rămâne de văzut cum va reacționa Sony. Apropo, dacă sunteți dispuși să cheltuiți extra, găsiți consola și la un retailer de pe plan local, la prețurile următoare:

  • Ediție digitală: 3.685 lei (folosind codul QUICK202)
  • Ediție Blu-Ray: 3.879 lei (folosind codul QUICK202)