Cum ne schimbă viaţa standardul Wi-Fi 6: de la gaming fluid la securitate sporită

0
861

Wi-Fi 6 a devenit deja o dotare de bază a telefoanelor flagship din ultimul an, dar multă lume nu e foarte familiarizată cu ce aduce nou această tehnologie. Vorbim aici despre un standard care se referă la performanţă conexiunii la Internet, fără fir. Numărul 6 indică faptul că aceasta este a şasea generaţie WiFi şi faţă de versiunile anterioare oferă viteze şi cu 40% mai rapide.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Trăim într-o epocă a tehnologiei, a vitezei şi conexiunilor la Internet mai rapide ca niciodată. Nu mai vrem buffering, delay-uri, lag în jocuri sau download-uri lente. Producătorii de echipamente de reţea, de routere, precum TP-Link au făcut deja trecerea la acest standard, care vine cu următoarele avantaje:

  • Este mult mai rapid: viteza de streaming a crescut la 1,2 Gbps – cu 20% mai rapidă decât conexiunea gigabit printr-un cablu Ethernet. Viteza maximă ajunge la 9,6 Gbps, în condiţii ideale evident
  • Mai multe dispozitive conectate și o experiență fluidă: numărul dispozitivelor conectate va putea ajunge, datorită Wi-Fi 6, chiar și la peste 200 într-o singură locuință, fără ca performanța individuală a gadgeturilor să scadă. Acest lucru se obţine datorită tehnologiei OFDMA, care calculează lățimea de bandă necesară pentru fiecare client și trimite datele simultan, în așa fel încât experiența să fie cât se poate de fluidă.
  • Securitate sporită cu standardul WPA3
  • Consum energetic mai mic pentru terminale
  • Compatibilitate cu dispozitivele existente din generațiile Wi-Fi anterioare și performanță la cel mai înalt standard cu cele de top

Unboxing TP-Link Wi-Fi 6 AX11000:

Nu uităm de gaming, ba chiar gaming competitiv şi divertisment chiar şi la rezoluţia viitorului, 8K. Printre produsele recomandate petnru un gaming de top se număra routerul flagship Archer AX11000 de la TP-Link, care oferă noua generaţie Wi-Fi 6, cu 12 fluxuri de viteza Wi-Fi, cumulând peste 10 Gbps, detectând şi optimizând fluxirile jocurilor pentru o experienţă unică. Afişează latenţa, durata jocului şi alocarea de resurse de reţea în timp real cu ajutorul unor funcţii speciale.

Wi-Fi 6

Alte exemple sunt modelele de routere Archer AX6000 și Archer AX73, care oferă throughput mai mare. Livrează viteza sporită şi acoperire amplificată pentru toată casa, fiind ideale pentru consum video şi streaming stabil.

Wi-Fi 6

Există şi range extenderele TP-Link RE605X și RE505X, cu care utilizatorii îşi pot crea propria reţea Mesh, folosind routerul deja existent. Astfel vor extinde acoperirea şi capacitatea reţelei de acasă. Detalii găsiţi aici.

Iată produse TP-Link recomandate: