Consola Valve Steam Deck nu va suferi de “Thumbstick drifting”, problema care afectează chiar și controller-ul PlayStation 5

0
1852
Consola Valve Steam
Consola Valve Steam Deck nu va suferi de "Thumbstick drifting", problema care afectează chiar și controller-ul PlayStation 5

După cum vă anunțam, Valve a lansat o primă consolă portabilă. Design-ul fiind în stil Nintendo Switch, mulți se așteptau ca aceasta să sufere de populara problemă “Thumbstick Drifting“. Totuși, compania a anunțat astăzi că au fost luate măsuri, iar consola Valve Steam Deck nu va manifesta această problemă. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Thumbstick Drifting-ul apare pe măsură ce trece timpul și apare uzura joystick-urilor. Astfel, chiar dacă utilizatorul nu atinge controller-ul, acesta va înregistra comenzi. De exemplu, într-un joc în stil GTA 5 personajul se va mișca de unul singur. Problema este întâlnită și în cazul lui Nintendo Switch, dar a apărut drifting și la controllerele de Xbox sau PlayStation 5.

Valve susține totuși că Steam Deck nu suferă de această problemă. Aceștia ar fi realizat teste riguroase pentru a se asigura că thumbstick-urile sunt perfect calibrate și nu vor manifesta drifting nici după o uzură intensă. John Ikeda este omul care a stat la baza design-ului și construcției Steam Deck. Acesta susține că noua consola Valve Steam Deck este fabricată din materiale de calitate și este gândită astfel încât utilizatorii să nu aibă probleme în timp cu aceasta. Fiind prima consolă fabricată de către Steam , aceștia n-au vrut să-și asume riscuri.

Specificații Valve Steam Deck

Ca un reminder, Steam Deck aduce un display de 7 inch în diagonală cu rezoluție 1280 x 800 pixeli și aspect 16:10. CPU-ul de la interior este unul AMD bazat pe arhitectură Zen 2, cu 4 nuclee și 8 fire de execuție. Acesta ajunge la 3.5 GHz, în timp ce placa video se bazează pe arhitectura RDNA2. Există și 64 GB de stocare eMMC, dar și o variantă superioară cu 256 GB de stocare NVMe. RUlează SteamOS, aduce conectivitate Wi-Fi Dual-Band, iar bateria de 40Wh asigură până la 8 ore de autonomie. Prețul său pornește de la 399 de dolari.