Configurarea Windows 10 ar putea primi un update inedit

0
1896
Configurarea Windows 10 ar putea primi un update inedit
Configurarea Windows 10 ar putea primi un update inedit

Windows 10 se lansa oficial în luna iulie a anului 2015. De atunci, sistemul de operare al celor de la Microsoft a primit multe îmbunătățiri, au fost rezolvate bug-uri și adăugate noi funcții în interfață. Totuși, modalitatea de setup a sistemului de operare, a rămas în mare parte la fel, fără modificări evidente.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Microsoft testează opțiuni noi pentru sistemul său de operare, Windows 10. Update-ul ar aduce un nou meniu care le permite utilizatorilor să-și configureze computerul pentru modul de utilizare personal. Astfel, utilizatorii pot alege din mai multe profile predefinite: Gaming, Family, Schoolwork, Creativity, Entertainment sau Business.

Această modificare a fost adusă odată cu versiunea 20231, care este în prezent evaluată în cadrul programului Windows Insiders. De reținut faptul ca doar un număr mic de utilizatori din cadrul programului Windows Insiders vor vedea această opțiune.

Producătorul a remarcat faptul că acest lucru este solicitat de utilizatori în postarea sa pe blog:

“Pe baza feedback-ului, explorăm posibilitatea de adăugare a unei pagini de personalizare  la configurarea Windows(OOBE). Acest lucru ne permite înțelegerea modului în care doriți să utilizați dispozitivul, ajutând astfel la personalizarea acestuia”.

Totuși, modul de exprimare al producătorului nu oferă o certitudine că meniul va exista într-o variantă stabilă a sistemului de operare.

Într-adevăr, în această versiune de previzualizare, nu există modificări reale după terminarea setup-ului, indiferent de opțiunea aleasă.

Aceasta este principala schimbare în ultima versiune. Există și modificări mici, precum vizualizarea stării GPU-ului în meniul Setări > Sistem > Dispozitiv (doar câțiva utilizatori din program pot vedea și această opțiune). 

Întreprinderile vor beneficia, de asemenea, de opțiuni de gestionare mai bune în ceea ce privește asocierile implicite de fișiere. Windows 10 permite modificarea asocierilor de fișiere pe bază de utilizator sau dispozitiv.