Cele mai anticipate lansări în lumea gaming-ului pentru noile console Xbox și Playstation. Ce ne pregătesc producătorii?

0
1169
Cele mai anticipate lansări în lumea gaming-ului pentru noile console Xbox și Playstation. Ce ne pregătesc producătorii?
Cele mai anticipate lansări în lumea gaming-ului pentru noile console Xbox și Playstation. Ce ne pregătesc producătorii?

Microsoft se pregătește să lanseze cele mai puternice console din portofoliu: Xbox series X, împreună cu Xbox series S. Dacă Xbox series S este varianta de buget a companiei, care vine cu o limitare a rezoluției în gaming, Xbox series X, nu dezamăgește și ne-a pregătit specificații de top pentru o experiență cât mai plăcută și mai fluidă, alături de o grafică îmbunătățită.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Producătorul investește mai mult ca oricând pentru a-și îmbunătăți propriile jocuri produse în Xbox Game Studios, în timp ce continuă să lucreze cu editori terți pentru a livra noua generație de jocuri video.

Sony nu se lasă mai prejos, și au programată lansarea PS5 în 12 noiembrie ,inclusiv pe plan local unde se poate precomanda. PlayStation 5 vine în două variante: digitală si non-digitală, iar jocurile sunt așteptate de către fani.

Din fericire, există deja o mulțime de titluri disponibile chiar acum, dar ce urmează? Iată o listă cu unele dintre cele mai promițătoare și mai așteptate jocuri pentru 2020 și nu numai.

Watch Dogs: Legion

Watch Dogs: Legion este al treilea joc de tip acțiune/open-world livrat de către Ubisoft. Vom vedea și experimenta un viitor nu foarte îndepărtat al Marii Britanii SF, înconjurați de drone, gadget-uri și noi metode de hacking in-game.

Spre deosebire de jocurile precedente, Ubisoft ne pregătește o experiența nouă, de această dată putem sa ne creăm propria echipă formată din orice personaj din joc. Sistemul se numește Play as Anyone și ne promite o experiența realistă a gameplay-ului, punându-ne în pielea oricui.

Fiecare personaj are abilități diferite, acces în diferite locații, care ne ajută să progresăm, mai mult sau mai puțin într-o manieră stealth.

Ce este cu adevărat interesant la acest joc, este ca mare parte este dezvoltat în România, astfel vom observa nume românești in-game, care ne va oferi o experiență familiară.

Din păcate, Watch Dogs: Legion a fost amânat ca parte a eforturilor Ubisoft de a livra un joc cu adevărat special. Întârzierea sperăm să  merite, Watch Dogs: Legion clasându-se destul de ușor printre cele mai așteptate titluri din acest an. Jocul este așteptat pe Xbox, dar și pe PC, Playstation 4 și Playstation 5. Nici Cloud Gaming-ul nu este lăsat în urmă, jocul urmând să fie disponibil și pe Stadia by Google. Jocul se lansează pe 27 octombrie 2020, dar poate fi precomandat încă de pe acum și în România.

Assassin’s Creed: Valhalla

Ubisoft nu se oprește la Watch Dogs: Legion. Assassin’s Creed: Valhalla este următorul joc din seria arhicunoscută. De această dată povestea ne pune în pielea unui viking. Acțiunea se petrece în Europa de Nord, titlul menține un gameplay de tip RPG, început de la lansarea Assassin’s Creed: Origins,  dar cu elemente și caracteristici noi.

Într-o postare de pe Twitter, ulterior eliminată, șeful de comunicații al Ubisoft pentru Orientul Mijlociu, Malek Teffaha, a anunțat că lumea jocului din Valhalla nu va fi cea mai mare din serie.Teffaha a spus și că Valhalla va rezolva și o problemă des raportată la Odyssey, aceea că jocul a fost prea plin de locații repetitive.

Assassin’s Creed: Valhalla se lansează pe 10 noiembrie 2020, vine pe Xbox, Play Station, PC sau Google Stadia și poate fi precomandat încă de pe acum și în România.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 este unul dintre cele mai așteptate titluri de pe această listă și, de asemenea, unul dintre cele mai îndepărtate. Cyberpunk 2077 este un proiect destul de enigmatic, vine de la compania CD Projekt RED, renumită pentru seria The Witcher.

Cyberpunk 2077, după cum sugerează numele său, va fi un RPG de aventură SF, însă cunoaștem destul de puține detalii despre el. Va fi jucat într-o manieră first-person, înconjurați de o lume futuristă.

Dacă Cyberpunk 2077 va reuși sa se ridice la standardele Witcher 3, va avea un succes monumental. Lansarea este preconizată pe 19 noiembrie 2020.

Hitman 3

Următorul joc din seria Hitman, Hitman 3 este prezentat într-un teaser, chiar pe canalul Xbox, însă în afară de acesta, nu avem alte detalii. Ne așteptăm la un gameplay abordat într-o manieră stealth, caracteristică Agentului 47.

Jocul este programat pentru lansare în ianuarie 2021.

Halo Infinite

Halo Infinite, jocul care vine exclusiv pe Xbox. Nu știm aproape nimic despre el, în afară de faptul că are loc după evenimentele din Halo 5 și Halo Wars 2.

Halo Infinite continuă povestea și este așteptat în 2021, după ce lansarea sa a fost amânată în 2020 ca urmare a reacțiilor negative privind calitatea vizuală a jocului.

Rainbow Six Quarantine

După succesul precedentului titlu, Rainbow Six Quarantine plasează jucătorii într-un univers tactic, SF, în lupta mutanților infectați. În afară de mici scăpari și trailerul prezentat la E3 2019 nu avem prea multe informații despre titlu. Este așteptat timpuriu în 2021, conform Ubisoft.

Dying Light 2

Dying Light 2 a fost dezvăluit la E3 2018 și pare să păstreze aceeași atmosferă cu originalul.

Amplasat mult după evenimentele zombie-apocalptice din primul joc, Dying Light 2 livrează un univers în stil Mad Max în care omenirea încearca să se refacă după evenimentele din primul joc al seriei..Mutanții încă se află printre noi, însă accentul este pus pe facțiunile umane ce s-au creat, cu care putem colabora sau nu.

Deocamdată nu există o dată de lansare stabilită, dar așteptăm cu nerăbdare să vedem spre ce direcție va merge al doilea joc din serie.

Senua’s Saga: Hellblade II

O altă lansare așteptată de către fani, după succesul primului titlu, contrar faptului că a fost creat de un studio mic, de la care nu am fi avut prea multe așteptări este Hellblade II.

Primul joc a fost puțin limitat datorită naturii independente a studioului, dar nu putem uita grafica și efectele vizuale livrate la acea vreme.

Acum sub tutela Microsoft, ne putem aștepta la o continuare demnă a primului joc care ne aduce aminte de romanul ‘’Baltagul’’, Sesua, plecând în căutarea soțului său. Personajul feminin trece prin primejdii nemaivăzute în încercarea de a-și găsi soțul pierdut. Hellblade II este așteptat la sfârșitul acestui an.

Marvel Spider-Man: Miles Morales

Spider-man: Miles Morales este unul dintre puținele jocuri exclusive pe care Sony le pregătește pentru Playstation 4, dar și pentru Playstation 5. Ne întâmpină un nou personaj și un total alt univers decât ne-am obișnuit, fiind mai mult un spin-off, decât o continuare a seriei. Jocul a creat hype în lumea gamerilor, însă și câteva nemulțumiri privind data de lansare. Spider-man Miles Morales vine exclusiv pe Playstation 4 și Playstation 5, pe 12 noiembrie în SUA, iar pe 17 noiembrie se lansează global. O veste bună pentru deținătorii de Playstation 4 este că la achiziționarea jocului, vor primi upgrade gratuit pentru Playstation 5.

Viitoarele console sunt pe drum, titlurile nu par să dezamăgească și așteptăm cu nerăbdare să vedem cum se vor comporta acestea în următoarele jocuri de nouă generație lansate de marii producători.