Commodore 64 revine, sub formă de consolă retro numită C64 Mini

0
1559

Moda consolelor vintage renăscute în versiuni noi, eventual cu grafică upgradată continuă să coopteze branduri celebre. După Nintendo şi Atari, plus ceva zvonuri legate de Sega, acum şi Commodore 64 ne duce pe vremea jocurilor pixelate din anii 80. Noua consolă se numeşte C64 Mini şi va costa 70 de dolari.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Nintendo a avut un succes incredibil cu SNES şi NES Classic, de aici şi apariţia a tot mai multe console de genul. C64 Mini le calcă pe urme, venind la pachet cu 64 de jocuri licenţiate pe platformă şi un joystick clasic. Avem parte şi de ieşire HDMI pentru conectarea la TV, două porturi USB, la care puteţi ataşa încă un joystick sau chiar o tastatură.

Cei care vor să se simtă ca în anii 80, pot folosi acest terminal ca un computer old school, bazat pe BASIC. Acest Commodore vine cu filtre CRT pentru a face jocurile să arate ca pe vremuri, cu toate benzile şi dungile aferente. O veste bună e că putem salva progresul pe parcursul jocului, ceea ce e mare lucru, pentru că jocurile de pe vremuri chiar erau grele şi frustrante.

Nu avem o dată de lansare pentru produs, dar trebui să fie gata estimez eu până la final de an.