În ciuda vânzărilor slabe de notebook-uri, Huawei și Xiaomi vor aduce în continuare noi modele pe piață

0
968

Piața PC-urilor a înregistrat un declin serios pentru 5 ani la rând, dar cu toate acestea există companii precum Samsung, Huawei și Xiaomi care au decis să abordeze această categorie de produse. Aflăm astăzi detalii despre parcursul acestor terminale pe piață prin intermediul unui raport marca DigiTimes.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Suntem informați astfel că în ciuda așteptărilor mari, cei de la Xiaomi și Huawei nu au beneficia de recunoașterea și popularitatea dorită la nivel global. Mai precis, Huawei a livrat 700.000 unități MateBook (așteptări – minim 1 milion terminale vândute) în primul an de la intrarea pe piață, în vreme ce Xiaomi s-a mulțumit cu sub 500.000 unități Air 12.5 și 13.3 inch livrate (așteptări – 2 milioane dispozitive vândute).

Nici ASUS nu a stat prea bine la acest capitol, dar se așteaptă ca în cea de-a doua parte a anului 2017 să crească și livrările de notebook-uri, mai ales acum după lansarea de noutăți în cadrul Computex 2017. Cu toate acestea, Huawei și Xiaomi continuă să lanseze noi astfel de produse pe piață, un exemplu fiind noile modele MateBook ce vor ajunge la vânzare pentru sume cuprinse între 900 și 1900 dolari.