Update: a renunţat! Cine e hackerul care ameninţă că îi sparge contul lui Zuckerberg duminică

0
807

Nu ştiu dacă sunteţi la curent, dar în ultimele 24 de ore Facebook a suferit o breşă serioasă de securitate. De fapt o suferise pe 25 septembrie, dar abia am aflat, după ce zeci de milioane de utilizatori FB au fost delogaţi. Între timp un tânăr hacker promite că îi va sparge pagina de FB a lui Mark Zuckerberg live duminică. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Nu e totul aşa negru pe cum sună, pentru că e vorba aici despre un hacker white hat care face asta doar de amorul artei. Duminică, pe 30 septembrie veţi putea vedea live dacă îi iese hackul lui Chang Chi-yuan. El şi-a informat cei peste 26.000 de followeri pe Facebook că va realiza măreţul hack în ultima zi de weekend.

Vânătorul de buguri este un soi de celebritate în Taiwan, unde a apărut la talk showuri şi a fost dat în judecată. Un operator local de autobuze i-a intentat proces după ce i-a spart sistemele pentru a lua un bilet cu doar 3 cenţi. Chi-yuan a găsit în ultima lună şi o breşă în Apple Pay care îi permitea să plătească tot câţiva cenţi pentru 500 de iPhone-uri.

Ar fi realizat şi atacuri asupra Apple şi Tesla şi apare în hall of fame-ul vânătorilor de buguri pentru serviciul de mesagerie japonez Line. Tânărul nu vrea să fie un hacker propriu zis, ci doar un expert white hat care vânează buguri. Facebook nu vrea un hack aşa grav să aibă loc în văzul lumii deci probabil îşi va ridica toate barierele posibile. Nu ar fi prima oară când lăsa un bug nerăsplătit.

În 2013, când un expert din Palestina i-a spart contul lui Zuck, gigantul social media nu i-a dat nici o recompensă. Cine e curios va afla mai multe duminică la ora 13:00 aici.

UPDATE: Bloomberg scrie că tânărul a renunţat la atacul său de duminică, iar Chang Chi-yuang a anulat streamul şi a decis să raporteze bugul spre Facebook. Aşteaptă o recompensă totuşi.