Chinezii de la Geely cumpără producătorul de maşini zburătoare Terrafugia

0
1375

Geely este una dintre cele mai active companii producătoare de maşini din China, abordând zona vehiculelor electrice şi investind mult în tehnologii futuriste. Cea mai recentă investiţie de gen e reprezentată de achiziţia firmei Terrafugia, care a creat o serie de maşini zburătoare.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Nu e o piaţă chiar goală, pentru că şi Google, Uber şi chiar Airbus au proiecte de gen în dezvoltare. Geely este o companie destul de mare, de vreme ce şi-au permis să cumpere Volvo în 2010. Terrafugia este aparent un “lider în industrie”, adică în nişa sa a vehiculelor ce pot decola la punct fix şi servi pentru transportul pasagerilor. Prototipurile din gama Transition au înregistrat deja o sumedenie de ore de zbor, atestând evoluţia sistemelor companiei.

Acest Transition este considerat “prima maşină zburătoare practică din lume” şi poate zbura ca un vehicul aerian uşor sportiv. Are şi un mod ce îi permite să ruleze pe şosea, ca o maşină normală. Avem de-a face cu o maşinărie cu 2 locuri şi care funcţionează pe bază de benzină fără plumb. Încape într-un garaj standard şi are aripi retractabile, aparent.

Întreg procedeul de retracţie ar dura sub un minut. Compania lucrează la un vehicul mai avansat între timp, cunoscut drept TF-X, iar acesta este un hibrid cu 4 locuri şi care are şi funcţii autonome. Poate decola şi ateriza vertical fără probleme. Nu avem cifrele tranzacţiei Geely – Terrafugia, dar cu fondurile potrivite această din urmă companie ar putea cu adevărat… decola.