China prezintă un vehicul amfibie autonom, cu rachete şi mitraliere la bord

0
876

În ultimii ani am văzut mai degrabă Rusia sau Statele Unite încordându-şi muşchii şi prezentând tehnică militară de ultim răcnet. Iată că şi China etalează aşa ceva mai nou, prezentând “Marine Lizard”, un vehicul amfibie autonom, cu o capacitate de foc impresionantă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Barca-dronă poate lansa rachete aeriene şi navale şi include şi două mitraliere. Este o creaţie a China Shipbuilding Industry Corporation şi şi-a văzut debutul în social media chineză în ultima săptămână. Conform publicaţiei de stat Global Times, Marine Lizard a fost gândit pentru operaţiuni de atac pe uscat şi poate fi folosit ca parte a unei “triade de luptă”, alături de alte vehicule dronă şi drone aeriene.

Primele unităţi au ieşit din fabrică pe 8 aprilie, iar testele au mers excelent. Marine Lizard are 12 metri în lungime şi are un motor pe bază de diesel, capabil de viteză maximă de 50 de noduri. În plus, îşi poate păstra abilităţile stealth şi la acea viteză. Odată ce ajunge pe uscat, va coborî 4 şenile şi va ajunge pe sol la aprope 20 de km/h.

Pe lângă arme, include şi un radar şi un sistem electro-optic, dar şi tehnologie care îl ajută să se deplaseze autonom, să evite obstacole şi să planifice rute. Un aspect vital e că poate rămâne ascuns şi în standby timp de 8 luni, camuflat într-o zonă sensibilă. Am mai spus-o şi o mai spun: războaiele viitorului se vor da cu drone, cel puţin la scară mică.