China prezintă un elicopter autonom, cu lungime de 7.2 metri şi rachete aer-sol

0
1368

China a prezentat oficial un vehicul aerian de luptă fără pilot, un elicopter care deşi are lookul unei machete de jucărie mai mare, e cât se poate de mortal. Realizat de către Aviation Industry corp of China, acest vehicul autonom a fost expus la China Helicopter Expo, pornit săptămâna trecută în Tianjin.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Avem de-a face cu un elicopter cu lungime de 7.2 metri, dezvoltat de către AVIC Helicopter Research şi Institutul de Dezvoltare din Jingdezhen. Greutatea la decolare este de 450 de kilograme, iar viteza maximă este de 170 de km/h. Atinge 4000 de metri înălţime şi poate transporta 120 de kilograme de arme şi echipament. Varianta de recunoaştere a acestei mega drone are o autonomie de 8 ore, iar modelul de luptă poate rămâne în aer 4 ore.

Numele acestui vehicul aerian este AV500W şi echipamentul său standard include 4 rachete aer-sol, care folosesc o tehnologie tip radar pentru ghidaj. Fiecare rachetă cântăreşte 8 kilograme şi poate lovi o ţintă aflată la 5 kilometri distanţă. Elicopterul poate transporta şi bombe şi o mitralieră chiar. Chinezii îi laudă mobilitatea, abilitatea de penetrare şi automatizarea.

Un mare plus este capacitatea de a ateriza şi a decola de pe aproape orice teren, fie el cu canioane sau platouri montane. Poate opera în condiţii friguroase sau tropicale şi poate şi patrula graniţele. Producţia în masă începe în 2018, iar câteva naţiuni şi-au manifestat interesul pentru acest produs. Lupta contra terorismului pare a fi scopul său.