China intră în Cartea Recordurilor cu 1374 de drone care formează modele colorate pe cer (Video)

0
1669

Sunt multe motive pentru care China ar putea intra în Cartea Recordurilor, dar cel mai nou are de-a face cu drone. Da, dronele, atât de hulite şi criticate de alte ţări, plus ultra reglementate, ei bine ele au legislaţie ceva mai relaxată în China. Ca atare nu le-a fost greu chinezilor să realizeze un zbor coordonat cu mii de astfel de mini vehicule.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

O companie locală a intrat în Cartea Recordurilor, prin lansarea a 1374 de drone împrăştiate pe 1 kilometru. Au creat superbul joc de lumini de mai jos şi modele în formă de flori sau stele. Zborul a durat 13 minute şi este superior precedentului record de 1218 drone lansate în formaţie de Intel cu ocazia Olimpiadei de Iarnă din Coreea de Sud în februarie.

Reprezentaţia luminoasă a avut loc cu câteva zile în urmă, duminică, în oraşul Xian, o destinaţie turistică din China. Dronele au zburat în 16 formaţii 3D diferite, inclusiv una în formă de cămilă, una în formă de Buddha şi alta în formă de tren de mare viteză. Cea mai populată ţară din lume a profitat de ocazie pentru a îşi încorda muşchii tehnologici în faţa rivalilor, precum SUA sau Japonia.

Segmentul tech este unul în care se investeşte intens, în frunte cu zona AI, machine learning şi Internet of Things. Nu e un caz singular de record, pentru că în luna august a anului trecut firma chineză WL Intelligent Technology a doborât recordul de roboţi care dansau la unison. E vorba despre 1069 de roboţi bipezi de jucărie. Culmea e ca recordul a fost deja întrecut de o firmă din italia, cu 1372 de boţi.

Firma chineză care s-a ocupat de spectacolul din video-ul de mai sus, EHang a ajuns subiect de ştiri atunci când a creat un concept de drona cu pasageri, care ar trebui să transporte oameni pe viitor cu viteze de până la 130 km/h.