CES 2020: Samsung prezintă o seră de pus în bucătărie, într-un soi de „frigider”

0
1282

Ştiam că LG a pregătit un aparat electrocasnic de mari dimensiuni care aduce cu un frigider şi l-a prezentat la CES 2020 cu titlul de „aparat de crescut plante în casă” (aka o seră). Se pare că şi Samsung are ceva de genul, un Samsung Indoor Gardening Appliance pe care îl detaliem mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Prezentat tot la CES 2020, acest aparat va permite să creşteţi ierburi şi legume acasă. E deghizat perfect în mobilier de bucătărie şi seamănă cu un frigider. Îţi permite să creşti salată, ardei, ridichi, flori în orice moment al anului. O baterie de senzori, umidificatoare, dezumidificatoare ţine temperatura, umiditatea şi ph-ul la un nivel ideal. Este furnizată şi cantitatea ideală de lumină pentru plante, dar şi apă suficientă pentru ele.

Fiecare segment din Samsung Indoor Gardening Appliance include 6 unităţi de creştere, fiecare cu spaţiu pentru o plantă destul de mică. Unele au chiar designuri mai exuberante. O bună parte din uşa acestui aparat este realizată din sticlă transparentă, prin care poţi urmări progresul creşterii de afară. Cam 12 plante pot încăpea pe un raft al acestui „frigider”. E şi o zonă specială mai jos pentru plantele mai înalte.

În dreapta se află un indicator pentru nivelul de apă, dar şi un mecanism pentru împrăştierea de nutrienţi. Să creşti legume în casă e ceva ce multă lume făcea pe balcon, dar locuinţele moderne nu prea mai au aşa ceva, în actuala goană imobiliară după spaţii mai restrânse. Nu pot să nu mă gândesc şi la utilizări ilegale ale acestui aparat, pentru a creşte cannabis spre exemplu.