CES 2018: Kodak anunţă propria sa monedă digitală, KodakCoin

0
726

În mod surprinzător Kodak a venit cu un anunţ inedit la CES 2018. Pe lângă faptul că au intrat pe piaţa de drone şi echipamente de Bitcoin mining, mai nou au şi propria monedă digitală, KodakCoin. Acest cryptocurrency va fi folosit pentru a plăti fotografii pentru drepturile de utilizare ale fotografiilor lor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

La aflarea veştii despre această lansare acţiunile Kodak au crescut cu 60%. KodakCoin-urile vor fi un soi de tokenuri în cadrul platformei de management de drepturi de autor pentru fotografii, implementată de Kodak. Totul e pe bază de blockchain, iar platforma va crea un catalog de drepturi de autor pe care fotografii le pot înregistra şi licenţia.

Se va crea o economie complet nouă pentru fotografi, care vor fi plătiţi cum merită pentru munca lor, printr-o platformă securizată. KodakCoin va începe tranzacţionarea pe 31 ianuarie, sub ghidajul SEC şi cu un security token la pachet. Va fi deschis pentru investitorii din SUA, Canada, Marea Britanie, dar şi din alte ţări. Kodak colaborează cu Wenn Digital pentru a crea platforma de drepturi asupra imaginilor KodakOne.

Aceasta va analiza tot webul, în căutare de încălcări de copyright foto. Deocamdată nu ştim în ce măsură acest cryptocurrency e viabil şi care e lucrarea ştiinţifică din spatele său, acel “white paper” obligatoriu când vrei să lansezi un rival pentru Bitcoin. Îl aşteptam la final de lună.